Filothei House Connects The Outdoor Experience With Everyday Family Life

4

This residential project is a detached family house located in Filothei, a low-density leafy suburb of Athens. The clients wanted an intimate family house that could accommodate guests and become a space for entertainment at the same time. A key consideration in the design is the accommodation of a large building program, within a tight plot.

Filothei House Connects The Outdoor Experience With Everyday Family Life

The heart of the Filothei House is a double-height living room connected with the dining area and the kitchen overlooking the linear pool. The mezzanine works as an ‘in-between’ space that separates the private areas from the rest of the house and acts as a meeting point for the family members. Filothei House is formed of a compact concrete volume with a strong tectonic character.

These Products Has Abilities To Add Minimalism Into Your Lifestyle

The facade is eye-catching in its silhouette of stacked volumes punctuated with recessed cut-outs and elevated gardens. The incisions on the exposed concrete volume uncover a secondary softer layer of the house, which has timber clad and reinforces the spatial dialogue between the inner and outer layers.

The design aims to provide an outdoor experience to the everyday family life while offering a degree of fragmentation that brings the building closer to the scale of residential urban units.

Filothei House Connects The Outdoor Experience With Everyday Family Life

This House is designed by Divercity Architects and located in FILOTHEI, GREECE. This house has been Spread approximately in 600 m² area and completed in 2019. Photographs are from Mariana Bisti and completed under lots of different firms.

Source